Blogg - Följ min vardag

Sep
27

Clinic period!

Clinic dvs föreläsning till häst är alltid intressant. Jag har haft förmånen att bli inbjuden till lite olika platser och prata dressyr. För mig är det en riktig förmån. Att ge en förklaring på den ibland lite tillkrånglade dressyren är en chans som jag ser det. Jag hoppas fler ska se lite annorlunda på dressyren och se fler detaljer desto mer de kan. 

Desto mer man kan desto mer inser man att det finns att lära men desto roligare blir det!

En utmaning vid mina clinics är att få se ekipage för första gången. Där jag varken känner ryttaren eller hästen. Att som tränare få ta ett snabbt beslut om var jag vill börja. Dessutom med publik gör det viktigt att få ekipaget att känna sig trygg men ändå utmana och "ro det i land" på bara den korta stund som clinicen har på sig! Jag vill ge publiken mycket att ta med hem men även ryttarna som är snälla att ställa upp och rider vill jag ge lite tips till deras vardagsträning!

I samband med en av mina clinics så blev jag ombedd att ha en föreläsning för ridskoleansvariga i länet om just ridskola. Det var väldigt roligt att få prata om mina tankar kring ridskola. Sverige har världens bästa ridskolor men det krävs mycket jobb för att det ska vara en fungerande verksamhet. Men med nöjd kunder är det värt allt jobb.

Närmast för mig nu är tävling med Adde till helgen. Målet i år är att kvala in till en av de 6 finalplasterna i Friends för Dressage Power Future Stars. Just nu ligger vi 2.a men många vill till finalen så gäller hade varit bra om jag kunde höja mitt snitt i S:t George något litet snäpp. Vi får se. Håll tummen!    


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2472)

Post a Comment