Blogg - Följ min vardag

Sep
09

Länge sedan nu...

Länge sedan nu...

Aachen blev inte som jag hoppats. Dokki fick en skada som jag egentligen tor legat på lur ett tag men han är en envis individ precis som sin ryttare så han visar ingen smärta i första taget. På gott och ont kan man säga. Jag hade en känsla redan under NM i Finland att allt inte stod helt rätt till. Men efter några dagars vila så var han på G igen. Men i Aachen kom känslan tillbaka men inget tydde på att något var galet mer än min känsla. 

Väl hemma så kollade vi upp honom direkt och han hade en senskada. Aachen var annars en otrolig upplevelse med allt från en häftig invigning signerad Ove Sandström, fantastiska ekipage till ett möte med vårt svenska kungapar.

Men nästan lite svårt att tänka på det positiva när man inser att sin häst är skada. Nu med lite tid efter så är det lättare och även lättare att se framåt. Vi har kommit halvvägs i rehabträningen nu och jag är otroligt glad att ha min vattenträningsband tillhands. Det kommer bli en hel del träning för Dokki på det tills det är dags för ridning.

Det ska till och med bli lite spännande att få sätta igång honom just med tanke på vattenträningen. Jag kommer ihåg att Biggles kändes väldigt fin efter hans skada och den vattenträning han gått(då på annat håll). Den träningen var inte ens hälften så mycket som Dokki kommer ha gjort inför hans första ridpass. 

Jag hoppas nu att det som först var en kalldusch och kändes som gardinen drogs ner kan vändas till något positivt. Dokki kommer vara i bra form när det är dags för ridning och allt det som han lärde sig ganska fort det sista året har fått landa och troligen gett honom och mig lite perspektiv på allt. Det är nog aldrig fel! Så jag vet att vi blir farliga nästa år!!

 Adde har fått mycket fokus nu istället. Vilket har varit roligt. Addes stora mål är SIHS i Friends första advent. Han är just nu bland de 6 hästar som är kvalade att gå Dressage Power Future Stars finalen. Kvaltklasserna är till sista oktober men det ser ljust ut att vi ska klara det. I Friends rider jag först på fredagen en uppvärmningsklass och sedan på lördagen är det final i Intermediaire I Kür!

Just Dressage Power är något som tar upp lite tid just nu. Vi jobbar på för fullt med detta koncept vilket är väldigt roligt. Framförallt är det roligt med allt positivt vi får som respons i vår framfart. Läs gärna mer om vad Dressage Power är på www.dressagepower.se

I korthet är det ett koncept där vi inom Dressage Power kommer göra olika projekt med dressyren i fokus. första projektet är alltså Future Stars. Vidare blir det allt från ungdomssatsningar till något roligt inom Grand Prix nivån och dessutom något spännande som gör att allmänheten kommer få upp ögonen för dressyren! Jag och Peter Härnstam, fd GP ryttare numera tränare, har stora planer och hoppas på en roligt framtid för vårt Dressage Power.

Ridskolan är i full gång. Köpt en ny häst just nu men kommer bli några fler under hösten. Bäde hästar och ponnyer går fortfarande på bete. Hästarna kommer nog stallas upp inom kort men vädret får bestämma, undviker att sätta ett datum. Skönt för hästarna att få vara ute så mycket som möjligt.

Inom närmaste månaden kommer jag göra tre clinic och två föreläsningar förutom allt hemma på gården så klart. Så blir mycket men roligt!  

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (3619)

Post a Comment