Blogg - Följ min vardag

Jul
08

Snart Aachen

För Dokkis del så blir det den största utmaningen hittills. Aachen är en fantastisk tävlingsplats. Tyskarna har valt att lufta alla sina bästa hästar. Jag kommer rida den 4* rundan. Det är även en 5* runda med nationscup där 4 svenskar rider. 

Dokki har årterhämtat sig väldigt bra efter NM i Finland. Det blev en tuff helg där med tre klasser men som sagt han känndes väldigt bra i veckan. Han har fått två dagar lite lugnt nu torsdag och fredag då jag var på en snabbvisit till Falsterbo. 

Falsterbo bjöd på väldigt fina unghästar iår. Framförallt var 7åringarna väldigt bra. Även en hel del fina 5 och 6 åringar. Nu i helgen tränar jag Dokki hemma och sedan på söndag så åker vi. Vi kommer åka natt ner genom Tyskland. Det är så mycket vägarbete nu i Tyskland så för Dokkis skull att det inte ska bli för lång resa så åker vi på natten när det är lugnt på vägarna. Så denna gången hjälper jag Karin att köra. 

OS laget är klart med Tinne och Patrik som stommen och Nilshagen och Ramel som duktiga rookies. Bägge deras hästar är otroligt fina. Jag har alltid skojat med Juliette Ramel att hennes häst är lite för stor för henne och passar mig bättre:-)

NM i Finland var en nyttig tävling för mig och Dokki. Första dagen var det bra. Andra dagen gick det inte så bra, han kom aldrig riktigt på mina hjälper. Sedan hade vi en mellandag då det inte var start. Jag kunde då finslipa på detaljer och dagen efter när det var final så var han bra igen. Man lär sig otroligt mycket av tävlingar. Jag gillar att analysera mycket så på hemresan går hjärnan på högvarv. 

håll tummen för Aachen


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2620)

Post a Comment