Blogg - Följ min vardag

Jun
17

Sommarplan

Sommarplan

Efter SM fick Dokki ta det lugnt en hel vecka från dressyren. Karin jobbade honom istället på vattenbandet och hon red även ut honom några dagar. Vattenbandet är ett väldigt bra komplement och han kändes väldigt fin direkt från första dagen nu denna vecka när han skulle igång igen.

Vi har två veckor kvar till NM i Finland. Resan dit är inte speciellt lång men båten tar lite tid. Nu väljer jag att ta båten från Kapellskär till Nådendal vilken är den kortaste båtresan. skönt att ha så lite båttid som möjligt. Om allt är bra med väder och hästarnas hälsa så står de väldigt bra på båten, men skulle det vara något under färden så är man liksom fast vilket är ju lite olustigt.

Vidare plan är lite osäker. Falsterbo och Aachen ligger i planen. En av dessa tävlingar hoppas jag på. Jag inväntar besked från förbundet vilket gör att jag får hålla kalendern fri ett tag till de veckorna.

Adde har ingen tävling inplanerad nu. Han jobbar på fint hemma och blir allt starkare.

Under SM helgen gick startskottet, genom en presskonferens, för ett nytt bolag i Sverige som ska engagera sig i dressyren, nämligen Sweden Dressage Power. Detta bolag är startat av mig och min dressyrkollega Peter Härnstam. Vårt första projekt blir en tävling för 7-9 åriga hästar där finalen går i Friends under Sweden International Horse Show. Vi har fått väldigt mycket bra feedback på detta projekt vilket är väldigt roligt. Det saknades något för denna kategori hästar så någon behövde göra något vilket vi gjorde! Vi jobbar nu för fullt med att hitta partners/sponsorer till projektet så det kan bli riktigt bra!

Sommaren är inte en lugn sådan på Ågesta. Många hästar och ryttare kommer hit för träning under juni-augusti så full fart även om ridskolan tar lite ledigt. Vi har lägerveckor ett par veckor till sedan får skolhästarna ledigt till början av augusti.

 


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2701)

Post a Comment