Blogg - Följ min vardag

Jun
07

SM Strömsholm!

SM Strömsholm!

Strömsholm med fint väder är absolut en av Sveriges finaste tävlingsplatser. Och i år var banorna i toppskick och organisationen gjorde ett super jobb vilket gjorde att alla ryttare och hästar trivdes väldigt bra.

SM helgen började med att jag startade Adde i en Intermediaire I på fredagen. Adde kändes bra på värmningen och började programmet bra. Sedan så blev han allt mer i gasen och till slut så kom misstagen. Så vi dök från 70% ner till 64% på de sista rörelserna i programmet. Det kan gå fort utför ibland. Men det var en bra träning för honom. Atmosfären på Strömsholm behöver han träna på, framförallt att kunna göra svåra rörelser när han blir exalterad.

Dokki gick sitt SM kval på lördagen. Han kändes väldigt fin dagen innan på träningen, även på uppvärmningen kändes det bra. Vi fick sedan till ett bra program. Lite problem i tvåorna annars ett bra flyt vilket gav oss 70,4% och en 6.e plats. Mitt mål för SM kvalet var över 70% så glad att klarat det.

På söndagen så fick Dokki en mellandag då det bara blev lätt träning. Den dagen var Biggles första klass. Lina och Biggles red U25 mästerskapen. De red sitt kval uppe på stallplan på Strömsholm. Så framridningen var i ett av de fina gamla ridhusen (tänk om väggar kunde tala, många fina hästminnen i de väggarna!) Biggles såg fin ut och vi kunde följa vår plan på värmningen. Lina gjorde sedan ett väldigt bra program. Satte alla grejer med mer tryck och lätthet. En andra plats vilket nog var en bra bit över vår förväntan! 

På måndagen började Lina och Biggles med sin final. Då red dom nere vid slottet. Återigen gjorde Lina ett väldigt bra program. Iskallt lotsade hon runt Biggles som om hon ridit GP i många år. Det blev silver! Så kul och så glad över att det passar så bra med kombinationen Lina och Biggles!

Dokki gick sedan SM finalen. Küren jag red är fortfarande Biggles gamla. Jag har valt att inte göra någon egen till honom än eftersom han utvecklas hela tiden så vill jag vänta tills han börjar stabilisera sig så jag vet hur och var svårighetsgraden ska läggas i ett kürprogram.

Dokki kändes lite tveksam på värmningen men allteftersom så blev det bättre. På banan blev det motorstopp. Han hade inget tryck i början av programmet och det blev allt tyngre. Så tyvärr fick jag inte till det programmet jag hade hoppats. Blev 68,4% och vi halkade ner till en 10.e plats totalt i SM. Anledningen var antingen orken eller så uppgiften med musik och mycket folk. Jag får analysera hemma. Bara att försöka se vad det kan vara och kunna göra en förändring på något till nästa gång.

Egentligen är jag nöjd med en 10.e plats så här i efterhand. Det är Dokkis första SM och första år i GP. Så förväntningarna får inte vara för höga även fast man vill mycket. Dokki har utvecklats väldigt mycket och jag är väldigt glad för det. Det finns så mycket mer kvar att hämta ut. Så vi kommer igen!

Nu blir det en lugn vecka för Dokki innan uppladdningen börjar inför NM i Finland veckan efter midsommar.


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (3812)

Post a Comment