Blogg - Följ min vardag

Aug
23

Norrköping

Norrköping

Languedoc gjorde nu sin andra helg med två GP starter. Det blev ett ok resultat med en andra plats i GP med 68,8% och en tredje plats i kür med 69,5%. Misstag av mig bägge dagarna höll ner poängen. Med en nybörjarhäst i GP så krävs det en hel del av ryttaren. Jag tappade fokus första dagen då jag plötsligt en bit in i programmet tänkte tanken "va duktig han är"... tyvärr så kom jag av mig lite dvs ur min bubbla. Efter det så kom misstagen... Får träna på att tänka så utan att tappa det!!

Andra dagen så gjorde jag två tankefel i en piaff och i bytena i vartannat, det gav misstag vilket kostade oss segern. Men som sagt Dokki är nybörjare i GP så jag vet inte riktigt heller hur han reagerar i alla situationer. Bara att fortsätta att starta och ta tiden mellan tävlingarna till att träna vidare.

Jag har en ganska klar bild av vad som jag ska lägga fokus på i träningen. Dessa två första GP meeting har varit väldigt nyttiga för att känna efter om jag är på rätt spår eller om jag ska rikta om spåret något.

Denna helg var första gången som Dokki åkte iväg utan Biggles. Det gav nog en hel del otrygghet i Dokki som jag kunde känna av i ridningen. En roligt detalj var vad Dokki gjorde direkt när han kom in i sin box på tävlingsplatsen. Nämligen rullade sig. Biggles gör alltid det, knappt man själv hinner ur boxen. Dokki har däremot aldrig gjort det. Nu var han lika snabb som Biggles ner i spånet. Så nog lär han sig av sin världsvana reskompis. Men som sagt denna gång fick han klara sig utan honom.

Åby Ridklubb i Norrköping har en väldigt fin tävlingsplats. Stallarna ligger avskilt med en lagom promenad från tävlingsområdet. Banorna ligger nära varandra dvs framridning och tävlingsbana. Bra underlag dessutom! Tävlingsbanan är fint inramad av blommor och tält, ett stort tält med några vipbord och det andra med Östgöta Kök som sköter maten, väldigt bra mat dessutom. 

En sådan tävling gör det hela mycket trevligare. Man vet på väg dit att man kan äta på plats för det är bra mat. Man behöver inte ta något på vägen. Hästägare har bra platser att se. Publiken ser både framridning och tävlingsbana enkelt. 

Absolut topp! Hoppas denna tävling blir en återkommande i augusti varje år! Jag kommer garanterat!

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (3714)

Post a Comment