Blogg - Följ min vardag

Aug
08

Härlig GP debut!

Härlig GP debut!

Första starten i en ny klass känns alltid speciellt. Nu var det dags för Dokki att ta steget upp till Grand Prix. Jag smygdebuterade i GP kür i Strömsholm i juni. Men det är egentligen den riktiga GP´n som räknas. 

Dokki var väldigt duktig idag i Vallentuna. Han är alltid lite ängslig men kändes idag som han har tagit ett steg upp i rutinskalan.Idag var nog den fjärde gången denna vecka som jag rider GP programmet. Jag har övat linjerna mycket för att han ska känna igen sig och inte bli överraskad någonstans i programmet. Det kändes som det gett resultat. 

Efter programmet var jag väldigt nöjd och var inte så brydd för poängen, det kändes bara som att vi faktiskt var klara för uppgiften. Genomgående så finns det mycket mer kvalité i varje rörelse att ta fram. Jag vill själv alltid mer så idag hittade jag en balans mellan vad jag ville och vad Dokki kan prestera för stunden. 

Att det blev 69,3% och en vinst är bara bonus, väldigt roligt med seger såklart!

Det är roligt men samtidigt väldigt utmanande att rida en häst som alltid analyserar mina signaler. Han vill alltid ha samma signal för en rörelse varje gång. Det låter enkelt. Men man är bara människa, ibland är man seg i signalerna ibland för ivrig. Detta får jag tillbaka direkt på att Dokki överreagerar eller underreagerar. Detta ställer höga krav på mig varje sekund i ridningen vilket är utvecklande! Men ibland är man svettig i hjärnan, som idag t ex efter GP programmet. Jag försökte hålla planen i varje rörelse, inte tänka för mycket på kvalitén. Jag vill låta han få några "noll rundor" som en hoppryttare hade sagt, alltså inte rida för max! Det kommer! 


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (3318)

Post a Comment