Blogg - Följ min vardag

Jul
29

Många timmar i ridhuset!

Många timmar i ridhuset!

Många hästar i träning.Många elever som vill träna. Blir många timmar i ridhuset och väldigt intensivt. Men vi har det väldigt trevligt på dagarna så det gör inget. Många av de som tränar och har sina hästar här för tillfället passar även på att se varandras träning och även se när jag tränar mina hästar.

Det ger oftast mer att se andra hur de undervisas. Mycket av det jag lär ut är samma på alla ryttare även fast det är på olika nivåer och olika detaljer, men helheten är lika. Därför kan man få en bra förståelse för vad man själv tränar på när man ser någon annan rida.

För min egen del har senaste tiden gjort att jag ridit fler hästar än vad jag brukar. Har blivit 6-7 hästar om dagen. Det har krävt en hel del stretching på eftermiddagen eftersom min kropp inte blir speciellt mycket mjukare av att sitta på många hästar om dagen, tvärtom. Men det gör skillnad så får se till att prioritera in det mera i vardagen!

Närmast kommer Vallentuna nästa helg. Jag är anmäld till GP på lördagen och Kür på söndagen. Bestämmer nästa vecka vilken av Biggles och Dokki som går vilken dag. Blir nog en häst per klass!

Tisdag, onsdag och imorgon torsdag har jag börjat med att hämta ridskolehästar i sommarhagen. Jag och Syrrans man Jocke har gått ut 06.30 och hämtat in hästar till hovslagaren. Ca 10 hästar om dagen har hovslagaren och hans kompanjon hunnit med. Under sommarlovet låter vi hästarna slippa att komma in överhuvudtaget vilket gör att fötterna måste tittas till nu innan ridskolan börjar den 10.e! 

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (3193)

Post a Comment