Blogg - Följ min vardag

Jul
10

Blåsigt värre i Falsterbo!

Biggles gick den 3 stjärniga dressyren i går torsdag. Vi hade en bra uppvärmning och även en bra träning dagen innan. eftersom jag visste att det skulle blåsa rejält och också vet att Biggles kan bli lite laddad så valde jag att rida två pass på onsdagen. Det första passet var ett träningspass på framridningsbanan och det andra passet var på kvällen inne på arenan och mest för att visa banan. Kändes bra att få ta ut honom två gånger för att han skulle få känna in atmosfären.

På uppvärmningen kändes det bra. Inne på banan tror jag ändå att den hårda vinden påverkade honom och säkert mig med. Biggles kändes lite avvaktande och jag fick inte riktigt till den sista växeln som vi har. Dessutom så missuppfattade vi varandra så när jag ville ha lite mer framåtbjudning i slutet av bytena i varje så trodde Biggles att vi skulle göra flera så blev 17st istället för 15... Tyvärr inga extra poäng för antalet utan 5 och 4.or... Så där rök många poäng, kostade oss till och med 2.a platsen!

Nu fick vi 68,5% och en 5.e plats. Inga procent jag kan vara nöjd med men en placering blev det ändå vilket alltid är roligt!

Jag fick ett till pris under torsdagen! Det finns ett vandringspris till minne av en dressyrryttare som hette Per Johansson. Han red hingsten Chapman. Detta pris delas ut till ett ekipage som gjort bra resultat i lilla rundan samt anses vara ett ekipage för framtiden. Jag och Languedoc fick detta pris!

Det var väldigt roligt att få detta pris. Väldigt glad för min häst Dokki och tacksam för hans ägare Anna Edling och Bo Eriksson som stöttar min satsning mot toppen med deras häst.

Idag är det vilodag för Biggles och imorgon rider vi küren. Förhoppningsvis utan för mycket vind, gäller att kunna höra sin musik...

Som avslutning på dagen blev det mat på Rökeriet i Skanör. Ett måste med minst en middag där när man är här nere! 

 

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (3140)

Post a Comment