Blogg - Följ min vardag

Jun
21

2.a Nations Cup!

Det började lite skakigt. Jag var först ut med Biggles och efter en bra inledning i programmet så blev han skrämd av något som rasade bakom läktaren. Tur i oturen var att smällen var så hög att domarna hörde det och hade lite överseende i bedömningen just där. Men tyvärr så störde det Biggles längre än så. Nästa rörelse var byten i varje rakt mot den kortsida där det hände. Här fick vi ganska stora fel tyvärr. Jag kände hur Biggles nästan kröp ihop och väntade säkert på en ny smäll. Jag fick tillbaka hans fokus och kunde avsluta programmet ok. 68,5% fick vi vilket är ett par % under var jag vill och kan hamna!

Sedan red Rose med Zuidenwind, en häst som redan på kort tid i GP ser relativ säker ut. De gjorde ett bra program och leverade vad vi hoppades. Paulinda presterade även hon bra. Så när Patrik gjorde ett super program med Scandic så låg Sverige tvåa efter första dagen!

Nations Cup avgjordes på ett nytt sätt denna gång vilket jag gillade. Resultaten följde med efter första dagen. De två bästa ryttarna i varje lag rider sedan kür och de två andra rider GPS. För vår del i Svenska laget blev det en bra uppdelning. Patrik och Paulinda har väldigt starka kürer. Jag och Rose har hästar som kan reagera negativt på musiken och dessutom hästar som passar i GPS. Så det såg ljust ut!

I Specialen så fick jag till ett bra program med Biggles. Vi hade en liten miss i en rörelse men annars bra. Jag var väldigt nöjd, glad och lättad efter programmet. Vi fick 71%!

Denna arena är nog en av de svåraste jag ridit på. Läktarna består till 2/3 av VIP. Dvs det pratas och äts konstant. Så det vi hör från läktaren inne på banan är klirrande i glas och bestick på tallrikar. Så nästa år hoppas jag på papptallrikar och plastbestick:-). Skämt å sido. Det är självklart att de ska få äta och ha trevligt men läktarnas form gör att ljudet trycks ut på banan vilket är ovanligt för våra hästar att höra. Så vi bad arrangören ha högre musik när vi tävlar och rikta högtalarna ut mot banan också så våra hästar hör musik och inte en massa klirrande och ett och annat tappat glas... Eller som för mig en fallande byggnadsställning. 

Rose hade lite tufft att hålla sin häst lugn genom programmet och slutade strax efter mig. Det är en fantastisk häst men fortfarande ung så måste få sin rutin. Paulinda red ett väldigt bra program och slutade på 76%. Sedan kom Patrik och gjorde ännu en superritt och vann individuellt med nästan 82% och laget blev också tvåa med god marginal till trean!!

Så vi är alla väldigt nöjda och glada åt våran insats och för att vi visar att Svensk dressyr är helt klart med!

Nu packar jag ihop här och åker till Edward, Hans Peter och Nicoles anläggning. Det ska bli spännande på många sätt. Träning en vecka med Languedoc och dessutom se deras nya anläggning där inget har sparats på vill jag lova. 

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (1710)

Post a Comment