Blogg - Följ min vardag

Apr
03

Strömsholms tävling!

Strömsholms tävling!

Adde debuterade med mig på tävlingsbanan i fredags. Vi startade en Msv A:1 vilket var en bra debut klass. Han skötte sig bra. Vi hade ett par missförstånd men annars ett bra program. Dagen innan hade jag ridit en programridning här hemma på Ågesta vilket var ett bra genrep. Vi fick dryga 72% på programridningen och 70% på tävlingen. Så känns som han ligger på en bra nivå! Blev en tredje plats på Strömsholm.

Jag har hört att han varit ganska vild på prisutdelningar. Det finns två vägar hästar tar vid prisutdelningar, antingen vänjer dom sig eller så blir de allt mer skärrade för var gång. Adde har tyvärr blivit skrämd... Jag märkte på honom att han började stressa upp när vi gick in till prisutdelningen. Han skötte sig bra under hela tiden men jag kände hur hans hjärta dunkade... Så när ärevarvet skulle vara så travade jag ut precis innan. Då fick han inte chansen att skruva upp för mycket. Kommer nog göra så ett par tillfällen till för att avdramatisera det hela lite.

Det är synd när hästarna blir så. Man vill ha stämning med hög musik på ärevarv, så man får vänja hästarna lite mjukt så här om det krävs!

Dokki gjorde en bra insats i GP klassen lördag kväll. Provade för första gången med ett nytt headset där jag och Karin kan prata med varandra under uppvärmingen. Då kan jag säga till när det är något jag undrar över. Det blir en bra dialog och jag kan på så sätt få snabb feedback på formen, farten, tvärning osv, helt enkelt vad jag undrar över i en viss rörelse. Det funkade väldigt bra!

Hittills har jag bara använd envägs dvs där ryttaren hör den som står på marken men inte tvärtom. Den modellen funkar bra när jag har träningar själv, så slipper man att eleven ska tycka till för mycket:-) :-)

Dokki fick nästan 70%, 69,9.., så hans bästa hittills i GP. Så känns som vi är på väg upp mot roliga procent!

Strömsholm hade fina tävlingar som vanligt och nästa helg blir det tävling igen men då på Segersta eller rättare sagt Sigtuna där Segersta arrangerar sina tävlingar! På lördagen går Adde och Samanta en S:t George och på söndagen går Dokki en GP


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (1736)

Post a Comment