Blogg - Följ min vardag

Mar
07

Verona

Det var verkligen så nyttigt som jag trott och hoppats. Efter ett långt vinteruppehåll så är det skönt att nu komma igång. Planen med att tävla två veckor här i Verona är att få möjlighet att ta lärdom av den fösta veckan och finslipa några dagar till nästa helg och helt enkelt förbättra sig till helg två. 

Tävlingsplatsen är kanske inte den mysigaste. Vi har så bra ordning både vad gäller renhet men också organisatoriskt i Sverige så man blir alltid fascinerad att de får ihop det till en tävling i slutändan när allt är kaos nära inpå tävlingsstart...

För hästarna så var resan ner ganska lång. Karin körde med hjälp av en till chaufför förra söndagen och var framme tisdag. Själva resan gick bra och det blev lagom med två nattstopp på vägen. 

Jag och familjen kom ner lagom på tisdag kväll så jag kunde jobba hästarna från onsdagen. Med på resan har jag utöver Dokki även Samanta II av Ena. Henne har jag haft i stallet sedan hon var ung. Det har alltid varit en fin häst men hon har haft lite åsikter då och då under vägen. Nu börjar hon mogna och fick följa med. Hon har tävlats av min beridare innan så blev debut för mig på tävling med henne. Dessutom blev det debut för henne i alla klasser hon startade. Vi fick lustigt nog 67% alla dagar. Första dagen var det S:t George, andra dagen Intermediaire I och igår Intem I kür. I küren var hon trött så blev många missar. Men jag är väldigt nöjd med henne och hon verkar tycka det är roligt att vara på resa! 

Dokki fick lite rampfeber i första GP klassen. Han var väldigt fin på framridningen men på banan såg han månha spöken. Jag hade svårt att få till en bra känsla och det blev många ostadiga rörelser. 

Sedan hade vi en mellandag till küren som passade bra in för honom. Jag kunde jobba med kommunikationen och fick honom väldigt fin. 

I küren var han super. Vi hade en miss i ettorna vilket var synd. Annars väldigt bra. Tyvärr hade jag en domare väldigt lågt så blev 72%, hade nog trott på högt 73.

Idag tar hästarna det lugnt. 

Med här nere är även Mads Hendeliowitz med några hästar. Bland annat sin GP häst Jimmie Choo. Den har gått väldigt bra och man ser att han ligger ett år före i utbildningen jämfört med Dokki. Mads vann bägge GP klasserna väldigt rättvist. Såg super ut!

Idag drog vi i svensklägret till Venedig. Passar på att turista idag och sedan tillbaka till träning imorgon igen. Nästa start är på fredag. 


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (1719)

Post a Comment