Blogg - Följ min vardag

Jan
29

Träning och planering

Träning och planering

Nu handlar det om att kunna tänka på alla saker som Nicole ville få fram med träningen i Holland. självklart är det nästan omöjligt att kunna tänka på allt men jag vill gärna kunna göra så mycket rätt som möjligt.

Det blir lite ensamt att rida själv när man haft ett par proffsögon på sig varje dag en vecka, men samtidigt så är man själv inne på en tävlingsbana. Så gäller att också kunna rida utan att tränaren visar vägen.

Dokki gjorde en väldigt bra träningsvecka. Han gick från klarhet till klarhet. Sista dagen blev den bästa. Vi gick igenom alla GP rörelser men utan att tänka på själva uppvisningsdelen av rörelserna utan istället fokus på kontroll och lösgjordhet. Nästa steg blir att allt närmre första tävling sikta om och lägga uppvisningen i fokus. 

Just nu är det mycket planering. Det är ett stort intresse av att jag ska hålla clinics på olika delar av landet vilket är väldigt roligt. Det ska planeras in samtidigt som jag planerar in Dokkis tävlingar. 

Tyvärr styr jag inte själv över hans tävlingar. På internationella tävlingar går allt via förbundet och arrangören brukar låta 2-3 st ryttare från varje nation delta. så gäller att hålla sig framme men också ha en plan B och plan C. vi är just nu många som vill rida internationellt från Sverige så det är inte helt enkelt att veta långt innan vilken tävling man får en plats på.

Men närmast är det Italien som gäller. Det är de två första veckorna i mars som Dokki åker ner och vi gör två tävlingar. Dels är det utomhus dels är det två helger i rad vilket är väldigt bra.

Adde tränar på bra och snart kan jag nog börja och lägga hans plan för tävlingar. Jag skyndar alltid långsamt med en ny häst. Många grunder som jag vill sätta innan jag tänker på tävlingsridning.

Snart är vårt vattenband igång, det har tyvärr tagit väldigt lång tid att få det klart, men nu är det nära. Det är ett superband som är det enda i sitt slag i Sverige. Det är längre än de band som finns på marknaden vilket ger mindre "plask" och därmed en jämnare vattennivå och därmed en jämnare belastning för alla benen på hästen. Tanken är att våra egna hästar på gården ska kunna få hjälp av denna träning som ett komplement men även att andra hästar utifrån kan komma hit och träna. Karin kommer basa över denna träning!

Följ det hela på www.agestavattentraning.se


 

 

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2404)

Post a Comment