Blogg - Följ min vardag

Jan
11

Ny ryttare till Biggles!

Ny ryttare till Biggles!

2010 tog jag över Biggles från Jan Brink, nu var det dags för mig att lämna över Biggles till sin nya ryttare nämligen den unga talangen Lina Dolk. Självklart känns det lite sorgligt att mina år med Biggles nu är över. Men det känns väldigt roligt att få lämna ifrån sig en häst som mår absolut super både i kropp och knopp. 

Dessutom är det väldigt roligt att en ung ryttare får chansen att lära sig på en mästare som Biggles. Redan första gången Lina provade Biggles blev jag glatt överraskad över hur enkelt hon kunde lotsa runt Biggles och med tanke på Linas leende så var det en stor glädje i henne att rida honom. En rolig detalj är att Lina har en dotter till Biggles hemma i stallet. 

Det är många bitar som ska stämma när man byter ryttare på en häst. Det är inte bara själva ridningen i sig. Utan alla saker runtomkring som är minst lika viktiga. Därför känns det väldigt skönt att Lina med hjälp av sin tränare Emelie Brolin nu tar över. Lina har spenderat flera dagar här på Ågesta för att lära sig allt kring Biggles och då även kunnat rida Biggles med min hjälp och få veta var "knapparna" sitter.

En sådan här händelse är väldigt ovanlig. Att en ung ryttare får ta över en etablerad häst händer. Men i hästbranschen handlar det om stora pengar för att dessa händelser ska ske. Men i Biggles fall så är det precis tvärtom.

Man kan säga att talang och inställning kommer före pengar vilket är som sagt ovanligt men väldigt skönt när det får vara så.

Biggles ägare Ingrid Lundberg Persson har aldrig varit intresserad av att sälja Biggles vilket möjliggjort dels flytten från Jan Brink till mig och nu flytten från mig till Lina Dolk. 

Hos Lina ser jag en ryttare med stor portion känsla i sin ridning men också en enorm drivkraft och arbetsvilja. Det är en så stor och viktig del av sporten. Man kommer ingenstans om man tror att ridsport är enkelt och inte orkar kämpa. I Linas fall har nu allt kämpande gett henne Biggles. Och att få som jag kallar det rida "facit" dvs en häst som kan allt som en dressyrhäst ska kunna är guld värt. Och dessutom efter att jag sett Lina rida honom inser jag att jag måste gjort många saker rätt under åren. 

Dressyr handlar inte om styrka. Det handlar om teknik. När jag ser Lina på Biggles inser jag att jag gjort ett bra jobb. Lina är både kortare än mig och väger mindre än mig och säkerligen inte lika stark som mig. Men ändå så lyssnar Biggles på varje liten signal. Det gör att det sorgliga i att lämna Biggles övergår i glädje och positiv förhoppning om en bra framtid för Biggles! 

Tack Biggles för många rolig men också utmanande år. Jag har lärt mig enormt mycket!

Tack Ingrid Lundberg Persson för samarbetet under dessa år.

Lycka till Lina med din och Biggles framtid.

Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (5858)

Post a Comment