Blogg - Följ min vardag

Nov
09

Framgångar i Belgien!

Framgångar i Belgien!

Denna tävling skulle bli Dokkis första riktiga internationella prövning. Oslo Hors Show var en mjukstart vilket var min plan.

I Lier hölls en av omgångarna i WDM, World Dressage Masters. En dressyrturné som drar runt på olika platser i världen. Fördelen med denna tävling var att de hade flera klasser vilket gjorde det möjligt att ha med både Dokki och Biggles.

Innan första dagens GP klass valde man vilken häst som man ville starta i vilken klass dag 2.

I nuläget passar det bäst med Biggles i GP Special och Dokki i Kür. Så så fick det bli.

I GP´n så skötte sig Dokki väldigt bra. Klassen hade så många startande så de fick dela upp den i två delar och köra ena halvan på torsdagen och andra på fredagen. När en sådan klass lottas så lottas det efter hur man ligger på världsrankingen. Det gjorde att Dokki fick starta första dagen och Biggles fick starta bland de sista på fredagen.

Dokki fick ingen bra hjälp av mig in i den första piaffen, blev ett stort missförstånd. Annars var det ett bra program. Missen kostade oss ett par procent. Blev en 13.e plats totalt och vi knep den sista placeringen i klassen.

Biggles var på hugget. Han kändes fin men var lite väl på G. Var ett tag sedan han tävla sist. Han kokade över lite på vissa ställen så där fick vi spänningar. Annars var det bra. Det belv en 17.e plats.

Till küren så satsade jag lite mer med Dokki. Det kändes bra. Vi fick en 6.e plats med 72%.

I Specialen med Dokki så var det en lite lugnare biggles, tyvärr for han iväg på ett ställe som gjorde att vi missade vartannat. Men annars väldigt fin. Blev en 3.e plats och pallplats därmed! Alltid roligt med en sådan prisutdelning, inte ofta det är så!

Tävlingarna var väldigt bra på många sätt, bra banor och en väldigt bra restaurang. Tyvärr brast det på många ställen i organisationen. Alla som tävlar har band runt handleden som ger access till stallarna. Dessa kollades inte en enda gång under helgen, dvs vem som helst kunde gå in och ut och staket runt stallarna var också öppna som gjorde det hela ännu enklare för någon att ta sig in.

Känns så där när man har värdefulla hästar i stallarna.

Ännu en gång åkte jag in på en doping kontroll. Det är mer regel än undantag att mina hästar dopingkollas. Det är bra att det görs ofta på tävlingar. Men man blir alltid lite nervös. Jag är ju lugn med att jag inte gett dom något förbjudet men de stallarna man ställer in hästarna i på tävling ska ju vara tvättade men det går inte att kolla till 100%. Det finns alltid en liten risk, om en väldigt liten, för att hästen får i sig något via just en box vägg eller liknande av ett medel hästen som stod i boxen innan fått. Just därför har vi väldigt strikta regler hemma om någon häst någon gång ska ha en medicin som inte är tillåtet att tävla med. Man inser alltid lite extra mycket hur viktigt det är att man skurade den där boxen då man står där i dopingkollen på tävling.

Super nöjd efter helgen i Belgien så åkte vi nu vidare till  Holland och ska träna en vecka hos Nicole. Red ett första lite lugnare pass idag med Dokki eftersom han vilade igår så kunde vi köra på från idag. Mycket grunder och enkelhet i ridningen gav bra resultat. Rakriktningen i galoppen som jag inte varit nöjd med fick Nicole ordning på efter detta pass.

Familjen är med här på plats. Viktor är med Karin mycket i stallet. Med sina 3,5 år så har han bra koll på vad som skall göras med hästarna även fast han inte missar en enda harvning. Lillebror som nu är drygt 5 veckor hänger med bra. Han tar det hela med ro vilket vi är glada för.

  

 


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2291)

Post a Comment