Blogg - Följ min vardag

Oct
24

Träning träning!

Träning träning!

Gårdagen började på Lövsta Stuteri hos Tinne Vilhemsson Silven. En fantastisk anläggning som ligger norr om stan. 30st av landets tränare som är anslutna till tränarklubben hade tagit sig till Lövsta. Efter lunch och en rundvandring så höll vi till i ridhuset ett par timmar och diskuterade Svensk Dressyr med hjälp av ett par ekipage att titta på.

Efter det så åkte vi till Brunmåla hästklinik som ligger i Täby. Det är en nybyggd klinik som tidigare har funnits på samma plats men inte med så fina och funktionella lokaler som nu. Vi fick en rundvandring samt föreläsningar av deras veterinärer om doping samt tänder.

Från kliniken var det bara ett stenkast upp till Såstaholm hotell där vi åt middag på kvällen. Väldigt gott och väldigt trevligt. 

Det är väldigt sällan tränare har tid att sitta ner och prata. Det pratades om allt möjligt kring Dressyr vill jag lova. Väldigt bra utbyte och väldigt bra med den kontakten som tränare får sinsemellan. Sverige är ett avlångt land och det blir väldigt sällan som tränare har som sagt tid att träffas men även att deras vägar korsas. Så denna träff är väldigt uppskattad.

Idag var det sedan en bit ner till Runsten som ligger söder om stan där clinicen med Isabell Werth hölls. Clinicen ordnades av Equestrian Academy som är en ganska så ny aktör. Lovisa som driver detta gör clinics vid olika tidpunkter på året med olika inriktningar. Denna gång hade hon alltså lyckats få Isabell Werth att komma till Sverige. Runsten ligger väldigt låångt ut i skogen men det är en väldigt bra anläggning för ett sådant event. Till och med maten var bra, det är vi hästmänniskor inte vana vid på tävlingar:-)

Isabell har ett antal medaljer på olika hästar under sina 25-30 år inom toppen av världsdressyren. En riktig mästare!

Jag fick chansen själv att rida Languedoc. Det var väldigt roligt och lärorikt. Vi var totalt 6 ryttare som red ca 30 min var. Isabell är väldigt engagerad så hon var inte alltid så glad när hon var tvungen att runda av ett ekipage för att nästa skulle börja. Hon ville göra klart! Det tycker jag var stort av henne. Hon ville något med varje ekipage och ville därför inte ge sig förrän hon såg resultat.

Jag känner mig väldigt glad för mina år av träning för fantastiska tränare. Både vad gäller Carl Hester clinicen för ett år sedan och nu denna clinic så har jag haft ganska enkelt att följa deras instruktioner och de har gillat min ridning. Först är det fantastiskt att få den bekräftelsen av dessa storheter men också är det ett tecken på bra träning jag fått från de storheter som jag tränar och tränat för!

Jag har lagt ner mycket tid med grundträning med Dokki. Det börjar nu ge skörd. 

Kan inte annat än att vara väldigt tacksam just nu!


Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2204)

Post a Comment