The Blog

Oct
21

Övning ger färdighet!

Languedoc går framåt. Bokstavligt talat med:-) Det är en väldigt energisk häst som jobbar lika glatt varje dag.

Efter tävlingen har han fått börja med fler svårare rörelser. Hos ryttaren i Tyskland har han redan fått känna på alla rörelser. Men en häst som inte är befäst med alla rörelser agerar jag som den inte kan det. Jag vill känna att hästen förstår mitt sätt att tänka i de svåraste rörelserna. Ibland är det lättare att tänka som jag skall lära den något nytt istället för att tänka att jag ska förändra.

I lördags var första gången jag satte ihop passage-piaff-passage. Nu var det inte någon tävlingsmässigt men det var iallafall rörelserna efter varandra. Det var bättre än jag trott. Allt roligt att bli positivt överraskad!

Idag tränade vi byten ner till varje språng. Jag börjar alltid med två byten i varje sedan uppehåll en bit och sedan två igen. Efter det gör jag tre och uppehåll och tre igen. Efter det fyra och fem osv.. Upp till 5 i varje är den svåra biten. Kan väl hästen göra fem i varje så kan den ganska snabbt lära sig göra fler. Brukar säga att efter fem beror det mer på ryttaren än hästen. Dvs att ryttaren ger signalerna fort nog..

Detta kan ta allt från 1 vecka att lära sig fem, som det tog för Languedoc:-), till några månader för hästar som tycker det är svårt. Ingen idé att stressa, då tar det ännu längre tid att befästa. 
Posted in: Vardag | Tags: | Comments (0) | View Count: (1911)

Post a Comment