The Blog

Oct
17

Mina duktiga ridskolehästar!

Mina duktiga ridskolehästar!
Alla hästarna har jobbat på väldigt fint ikväll, ryttarna också självklart. Känner mig väldigt nöjd och stolt över den samling hästar vi har just nu. Vi lägger ner mycket jobb på att hitta dessa hästar.

Oftast har de nya hästarna inte den konditionen som krävs, heller inte den allsidiga träningen som krävs på ridskola.

För en privathästägare kan det bli så att om hästen har svårt för något speciellt så kanske man undviker just det momentet. På ridskolan däremot så får hästarna göra alla rörelser upp till Msv C varje vecka. Vilket för många nya hästar blir en omställning.

Därför kommer oftast en rolig och intressant reaktion från elever när de ridit en häst när den kom och sedan rider den igen efter kanske något år. Att hästen helt enkelt utvecklats och nu är mycket lättare, bättre för skänkeln, mer tillfreds osv. Och detta genom att den gått lektioner och INTE ridits vid sidan om av instruktörer.

Hoppas andra ridskolor inser nyttan och vikten av att utbilda ryttarna så att de kan utbilda hästarna. Alla blir glada av det, instruktörer ser fina och duktiga hästar, eleverna lär sig mycket och känner sig trygga, hästarna känner sig uppskattade och duktiga!
Posted in: | Tags: | Comments (0) | View Count: (2063)

Post a Comment